Content-Type: text/html

Välkommen till den sjunde upplagan av Digikult – konferens för digitalt kulturarv i praktiken! Platsen är återigen Stenhammarsalen på Göteborgs konserthus och datumen 24-26 april. Årets nyhet är en tredje dag med valbara workshops för dig som vill fördjupa dig i olika spår som rör digitalt kulturarv.

 

Digikult bjuder i år på fler internationella föreläsare än någonsin tidigare; från Frankrike kommer Culturespaces för att prata om immersiva upplevelser, Imperial War Museum och Science Museum från England bjuder på nedslag i aktuella projekt, vi får höra mer om spännande webbutveckling i Holland, innovativ scanning från MIT i USA, bildarkivering i den digitala eran på King’s College i London och mycket mer.

 

Lika stolta är vi över att presentera en lång rad svenska och nordiska gäster som kommer belysa olika digitala tillämpningar, förmedling och upplevelser. Flera programpunkter berättar om digital kulturmiljöverksamhet, insamling av bilder genom sociala medier, öppna data, arkiv för alla och VR- och Mixed Reality-projekt.

 

Anmälan är öppen och hela programmet hittar du på http://digikult.se/

 

Varmt välkommen!

 

Västra Götalandsregionen genom Västarvet, Kultur i Väst & Kulturnämnden, Göteborgs kulturförvaltning & Göteborgs stadsmuseum, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Riksarkivet/Landsarkivet samt Riksantikvarieämbetet.

 

 

 

-----------------------------------------------

 

Örjan Hellström
konsulent IT

Kultur i Väst
SE 405 44 Göteborg
besök Rosenlundsgatan 4

mobil     +46 (0)703 63 20 32
växel     +46 (0)31 333 51 00

www.kulturivast.se