Content-Type: text/html

Just nu är det stort fokus på läsning, inte minst med regeringens satsning Hela Sverige läser med barnen och den nytillsatta delegationen som ska leda arbetet. I höst förvandlas också höstlov till Läslov. Svenska barnboksinstitutet har bjudit in Läsambassadören Anne-Marie Körling till att tala om läsning och särskilt högläsning.

 

Föreläsningen kommer att handla om vikten av att lyssna till vad barn och unga berättar om sin läsning, utan att värdera den. Den nuvarande läsambassadören vill komma bort från alla måsten runt läsning, "barn och unga behöver möta böckerna på sitt eget sätt", säger hon. Anne-Marie Körling har lång erfarenhet av utvecklingsarbete kring läslust, läsförståelse och språkutveckling.

 

Anne-Marie Körling utsågs till Läsambassadör hösten 2015 och uppdraget pågår fram till 2017. Hon är legitimerad lärare och arbetar bland annat med att utbilda andra lärare. Hon är även författare till pedagogisk litteratur och barnböcker samt en rad artiklar om barn och läsning. Hon har vunnit flera priser och utmärkelser. Läsambassadörens tankar om läsning går att följa på lasambassadoren.se.

 

Sveriges läsambassadör, eller Läsambassadören, är initierad av Kulturrådet som också finansierar verksamheten.

 

Tid och plats:

12 oktober kl. 18-19.30. Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana: Odenplan. Ingen förhandsanmälan, fri entré.

 

 

Karin Mossed

Bibliotekarie

Svenska barnboksinstitutet

Odengatan 61, 113 22 Stockholm

08- 54 54 20 64

E-post: [log in to unmask]">[log in to unmask]

www.sbi.kb.se www.barnboken.net

[log in to unmask]" alt="E-postlogga">