Content-Type: text/html

För trettonde året i rad bjuder Internationella biblioteket in några av världens barnboksförfattare. I år kommer Jawahir A Farah (Somalia), Sonia Nimr (Palestina) och Fauzia Minallah (Pakistan). Barnboksveckan infaller v. 46, 14 - 19 november.                    

 

Barnboksveckan inleds måndagen den 14 november 2016 kl 18.00 med ett öppet seminarium med våra gäster i Aulan, Odengatan 61D i Stockholm. Samtalsledare är Karin Elfving, journalist och etnolog. Seminariet är på engelska. Det blir bokförsäljning och mingel från kl. 17.30. Varmt välkomna!

 

Under veckan träffar sedan författarna barn och ungdomar med andra modersmål än svenska i skolor och på bibliotek. I år reser våra gäster till Borås, Fagersta, Västerås, Flen och Söderhamn. I Stockholmsområdet får ISSR-skolan, Djurgårdsskolan och Katrinebergsskolan besök liksom Upplands-Väsbys bibliotek och Hallunda bibliotek.

 

Våra gästande författare får också se Junibacken samt möta representanter för BULT (barn- och ungdomslitterära sektionen av Sveriges författarförbund) och IBBY Sverige (International Board on Books for Young People).

 

Jawahir Farah, som idag är bosatt i London men skriver på somaliska, är både författare och berättare och bland hennes alster finns såväl berättelser, sagor, böcker om somaliska lekar och böcker om det somaliska språket.

Sonia Nimr, som skriver på arabiska, är en av de internationellt mest kända palestinska författarna. Hon har skrivit böcker för både yngre barn och för ungdomar.

Fauzia Minallah, som skriver både på urdu och på engelska, är författare, illustratör och konstnär. Hon har skrivit och illustrerat ett 20-tal böcker för barn och ungdomar i olika åldrar, varav några har blivit animerade filmer.

 

Syftet med barnboksveckan är trefaldigt:

•att stimulera barn och ungdomar med annat modersmål än svenska till ökad läsning och eget skrivande

•att öka kunskapen bland svenska bibliotekarier och författare om barn och ungdomslitteratur i de valda länderna

•att låta de inbjudna författarna träffa sina svenska författarkollegor och lära sig mer om den svenska barn- och ungdomslitteraturen

 

Barnboksveckan arrangeras av Internationella biblioteket med finansiellt stöd av Kulturrådet.

 

Vill ni veta mer om barnboksveckan kan ni besöka vår webbplats http://interbib.se/sv/arkiv/barnboksveckan

Det går också bra att kontakta Gizela Sladic [log in to unmask]"> [log in to unmask]

 

 

Mvh

Margareta Gunnarsson

 

Margareta Gunnarsson

Internationella biblioteket

Stockholms stadsbibliotek

Odengatan 59

113 80 Stockholm

 

Telefon: +46850831186

E-post: [log in to unmask]">margareta.gunnarss[log in to unmask]

interbib.se

biblioteket.se

 

[log in to unmask]">