Content-Type: text/html
Stort tack för era svar! Jag vidarebefordrar dem till frågeställaren. 

Hälsningar
Ann

Ann Wiklund
076 7761688
[log in to unmask]">[log in to unmask]
Skype: annwiklund2
www.annwiklund.se

Skickat från min iPhone

16 aug. 2016 kl. 12:21 skrev Örjan Hellström <[log in to unmask]">[log in to unmask]>:

Hej,

Koha (https://koha-community.org/) är ju gratis och helt öppet om man vill ha ett ”riktigt” bibliotekssystem, men kräver en del arbete och kunskap att sätta upp och drifta.

 

I detta sammanhang är det dock kanske enklast att använda Librarything (https://www.librarything.com/) som finns i en mängd språkversioner och nu även har stöd för ett enklare cirkulationssystem (https://www.librarycat.org/), kostar som lägst 3 dollar per månad för ett  "volunteer library" (dvs om man har en extern verksamhet, i annat fall gratis). Inte fritt på samma sätt som Koha, men torde kunna passa frågeställarens behov.

 

Hälsningar

Örjan

 

 

---------------------

 

Örjan Hellström
konsulent IT

 

Kultur i Väst
SE 405 44 Göteborg
besök Rosenlundsgatan 4


mobil +46 (0)703 63 20 32
växel +46 (0)31 333 51 00

 

www.kulturivast.se

 

Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen

 

 

Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [[log in to unmask]">mailto:[log in to unmask]] För Ann Wiklund
Skickat: den 16 augusti 2016 10:37
Till: [log in to unmask]">[log in to unmask].se
Ämne: [BIBLIST] fråga om busenkelt system

 

Hej allihop!

Jag har fått en fråga från Uruguay! Frågeställaren är inte bibliotekarie men har i många år arbetat med museeverksamhet, bosatt i Sverige. I byn där hon bor har det funnits ett bibliotek som länge varit nedpackat. En del av litteraturen (3-400 böcker mest skönlitt) har hon och hennes grannar nu tagit hand om och de funderar på att med hjälp av den starta ett enkelt litet ”bibliotek” för den närmsta omgivningen. Det kommer i så fall att finnas i en lokal som ska hållas öppen en kväll i veckan, bemannad av frågeställaren. Det blir en start - de har inga medel att köpa nya böcker för men kan kanske med gemensamma krafter få ett trevligt litet bibliotek som kan byggas vidare på om de skulle få resurser.

Frågan gäller:

Finns det något enkelt och supersmidigt gratis öppet system för att göra katalog? Språket är spanska och det lär vara en privat dator som används. Kanske kommer de att vilja ha ett busenkelt utlåningssystem så småningom. Men som sagt - ännu inga pengar! Vad har ni att föreslå?

Och frågeställaren hälsar till er att vi har en fantastiskt biblioteksverksamhet i Sverige att vara tacksam för!

Glada hälsningar

Ann

 

Ann Wiklund

+46(0)767 761 688

Skype: annwiklund2

 

Ann Wiklund Konsult