Content-Type: text/html

Då är du varmt välkommen att söka tjänsten senast 2015-02-25!

 

Kontaktperson är Margareta Kant, enhetschef, som nås på telefon 046-355891.

 

 

 

Verksamhetsledare till stadsdelsbiblioteket i Dalby

[log in to unmask]" alt="Lunds kommun, Bibliotek och medborgarservice">

 

Arbetsplatsbeskrivning

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 114 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande och decentraliserad verksamhet med huvudbibliotek samt 11 stadsdelsbibliotek, en biblioteksbuss och skolbibliotekscentral.

Tjänsten är placerad vid stadsdelsbiblioteket i Dalby. Biblioteket är sedan år 2001 inrymt i de gamla skjutsstallarna mitt i byn. Byggnaden är av kulturhistoriskt intresse och lokalerna är varsamt ombyggda till en modern mötesplats. I samma byggnad finns ett medborgarkontor som lyder under kommunkontoret. Inflyttningen till Dalby är och kommer att fortsätta att vara mycket stor.Arbetsbeskrivning

Du kommer att, tillsammans med enhetschef, leda, driva och utveckla verksamheten på stadsdelsbiblioteket. Att vara verksamhetsledare innebär således exempelvis att fördela det dagliga arbetet, att hålla i regelbundna personalmöten, planera och följa upp budget och delta i arbetsmiljöarbetet. Förutom ansvar för den dagliga verksamheten ingår även informationstjänst, mediainköp/medieöversyn, stor programverksamhet, kontakter med föreningar, skolor och fritidsverksamhet.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

Du har förvärvat mycket goda yrkeskunskaper genom flera års erfarenhet av biblioteksarbete.

Du har erfarenhet av arbetsledning inom yrkeslivet eller annan ledarerfarenhet från exempelvis ideell verksamhet.

Du har lätt för att samarbeta och är intresserad av att arbeta tillsammans med främst föreningar, övrig fritidsverksamhet samt skolor. Dalby bibliotek är navet i kulturlivet i Dalby med stor verksamhet för alla åldrar.

Kreativitet och servicekänsla är andra viktiga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde:   2015-04-15

Tillsvidare.

 

 

Läs mer och ansök via Offentliga jobb

 

http://www.offentligajobb.se/jobad/verksamhetsledare-till-stadsdelsbiblioteket-i-dalby_lund-sk%c3%a5ne-l%c3%a4n-sverige_b30ed4d5-1ca9-4712-bcd3-2433e41f5db1

 

 

 

 

 

Liz Josefsson Sjödin
Lunds kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Folkbiblioteken i Lund, System- och katalogavdelningen

Box 111, 221 00 LUND
[log in to unmask]" alt="Lunds kommun">