Content-Type: text/html

 

Kultur & Livsmiljö söker bibliotekarie till Håbo bibliotek

Håbo bibliotek är ett kombinerat folk - och skolbibliotek och ligger i Håbo kommun (20.000 invånare) Centralorten Bålsta ligger i naturskön miljö med 23 mil Mälarstränder, nära till Stockholm (pendeltåg till Bålsta), Uppsala och Arlanda. Förutom bibliotek finns  Fridegårdsgymnasiet, Café Fridegård, Håbo Musikskola, fritidsgården Verkstan och Fridegårdsteatern. På gymnasiet går ca 500 elever på olika nationella program samt studerande på Kom - Vux och SFI. 

 

ARBETSUPPGIFTER

Håbo bibliotek söker en vikarierande bibliotekarie för tjänstgöring på Fridegårdsgymnasiet. I tjänsten ingår även folkbibliotekspass samt kvälls- och lördagstjänstgöring. Vikariat 100% under höstterminen 2014 from 2014-08-11 tom 2014-12-31.

 

Du ska tillsammans med kollegor driva verksamheten enligt uppställda mål och utifrån förutsättningen att gymnasiebiblioteket ska vara en integrerad del i den pedagogiska verksamheten i skolan. Arbetsuppgifter är informationssökning, litteraturförmedling, användarundervisning, medieinköp samt arbete med bibliotekets webb och sociala medier. Dessutom tillkommer arbetsuppgifter som är normalt förekommande på ett skolbibliotek.

 

 

KVALIFIKATIONER

Du bör ha kunskap om, och intresse för, pedagogiskt arbete med barn och ungdomar. Du ska ha goda IT-kunskaper och bra kännedom om ungdomslitteratur samt erfarenhet av att arbeta med grupper. Den vi söker ska ha förmågan att arbeta självständigt och samtidigt kunna samverka med kollegor, elever och lärare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom skol- eller gymnasiebibliotek.

 

 

Vi tar emot ansökningar löpande.

 

 

Facklig företrädare

 

Nadja Duffner- Ylvestedt, DIK 0171-526 06

 

 

Kontaktperson

 

Bibliotekschef Nina Halden Rönnlund 0171-526 05

 

[log in to unmask]

 

 

Besök gärna vår hemsida HYPERLINK "http://www.habo.se/"www.habo.se__

 

 

 

THERESE ÖSTRÖM

Gymnasiebibliotekarie

Håbo bibliotek, Fridegårdsgymnasiet

 

KS stab/Avd. Kultur & livsmiljö

Box 94, SE-746 22 Bålsta

0171-526 01 eller 526 00

 

www.bibli.se/habo

Facebook: Håbo bibliotek

Twitter: bibliotekhabo

Instagram: bibliotekhabo