Content-Type: text/html

Obs! Sista ansökningsdag är fredag 30 augusti!

 

 

Systembibliotekarie, 80 - 100 %, vikariat till 2014-02-28 med möjlighet till förlängning.

 

Svenska barnboksinstitutet är ett nationellt centrum för barn- och ungdomslitteratur; ett offentligt forskningsbibliotek som samlar och tillgängliggör barn- och ungdomslitteratur, främjar och informerar om barn- och ungdomslitteratur, stöder forskning och informerar om forskningsresultat samt fungerar som ett nationellt och internationellt kontaktorgan inom det barnlitterära området.

 

Nu söker vi söker dig med dokumenterad kompetens och erfarenhet som gör att du kan ansvara för

 

Dessutom har vi många andra stimulerande arbetsuppgifter inom det barnlitterära fältet att erbjuda dig beroende på din kompetens och ditt intresse.

 

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, alternativt examen från bibliotekshögskola. Det är en merit att ha studerat litteraturvetenskap, särskilt barnlitteratur. Dina kunskaper i engelska förutsätts vara goda och du förväntas ha mycket god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift. Prestigelöshet, ödmjukhet, humor, god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt till besökare är egenskaper vi värdesätter. Vi ser gärna manliga sökande.

 

Information ges av Jan Hansson, chef för Svenska barnboksinstitutet ([log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]) Telefon: 0707225801. Hemsida: www.sbi.kb.se. Sänd din ansökan med sedvanliga handlingar, inklusive löneanspråk, till [log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]kb.se eller till Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, 113 22 Stockholm senast den 30 augusti. Tillträde snarast.