Content-Type: text/html
Välkommen till ett webbinar om OER och det digitala biblioteket. Mer information och länk till anmälan finns också här: http://oersverige.se/webbinarium8/

OER och det digitala biblioteket

Tid: 26 augusti 2013, kl 14-15
Plats: Virtuellt mötesrum i Adobe Connect. Läs mer
Kostnadsfritt. Föranmälan krävs!
Anmäl dig här!
Sista anmälningsdag 25 augusti.
Länk till mötesrummet kommer att mailas ut till alla anmälda strax före webbinariet.

Välkommen till ett webbinarium om det digitala bibliotekets och de pedagogiska utvecklingsenheternas roll när det gäller högskolornas användning av öppna lärresurser.

Några av frågorna som vi tar upp under webbinariet:

Vi kommer att möta:

Maria Wikstrand, bibliotekarie och Hans Öberg, IKT-pedagog vid Karolinska Institutet berättar hur man arbetar med öppna lärresurser i de högskolepedagogiska kurserna för lärare.

Jörg Pareigis, universitetslektor i företagsekonomi och Markus Schneider, projektledare vid Karlstads Universitet, berättar om ett projekt där ett samarbete mellan bibliotek, IKT-pedagog och lärare påbörjats.

Eva Norling, Blekinge Tekniska Högskola, ger några konkreta exempel på hur biblioteket kan synliggöra lärresurser och funderar över gemensamma lösningar.

Miriam Säfström, metadatasamordnare på KB, berättar om hur lärresurser hanteras i Libris och vad KB:s pågående och framtida metadataprojekt kan innebära.

Varmt välkommen med din anmälan!Åsa Forsberg
Universitetsbiblioteket, Lunds universitet