Content-Type: text/html

 

Hej Fredrik,

 

Det är nog tyvärr lite dåligt ställt med detta – märkligt nog med tanke på vilken fantastisk potential många orter har för en sådan satsning. Det närmaste försöket jag kommer på är när man för ett tiotal år sedan i Åre kommun planerade att i anslutning till järnvägsstationen samordna bibliotek, turistbyrå och ett museum för Åreturismen. Till Skid-VM 2006 skulle det stå klart. En toppenidé! Som vanligt strandade det på finansieringsfrågan.

 

Hoppas någon annan har något lyckosammare att berätta. Om framgångsrika litterära vandringar t.ex. Och inte bara sådant som att biblioteket – som i Strängnäs – fungerar som ”turistbyrå light” under den stora merpart av året då den fysiska turistbyrån är helt igenbommad och stängd.

 

När det gäller ”tursim” (se ämnesraden) är det en lite småkul felskrivning som jag själv gjort mig skyldig till säkert hundra gånger. Och många med mig. Se själv i Google (sökalternativet Sidor skrivna på svenska).

 

Och så kan man ju f.ö. anställa kompetenta bibliotekarier som kan mycket inom ämnet turism… ;-)

 

Carl-Henrik Berg

Strängnäs bibliotek

 

 


Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]] För Fredrik Svedemyr
Skickat: den 2 april 2012 13:21
Till: [log in to unmask]e
Ämne: [BIBLIST] Bibliotek och tursim

 

Hej alla!

 

Jag undrar om någon har ett bra tips på bibliotek som jobbar med turism? Turism kan ju vara väldigt mycket, eller hur. Men i det här läget siktar jag högt och lågt. Det kan handla om allt ifrån litterära vandringar till att man har något slags samarbete med en turistbyrå, eller kanske ett bibliotek som är med på en hörna i något festivalsammanhang. Vad som helst. Alla tips är välkomna!

 

Allt gott!

 

Mvh

 

Fredrik

 

--------------------------------------

Fredrik Swedemyr, redaktör

Kultur i Väst/Framsidan

 

Kultur i Väst

SE 405 44 Göteborg

Besök: Rosenlund 4

 

Direkt: +46 (0)31-555 51 25

Mobil: +46 (0)702-82 30 59

Växel: +46 (0)31-555 51 00

 

------------------------------------------------