Content-Type: text/html

Jättebra med feedbacken!

Tycker själv ofta det är synd när bibliotekarier vill att man svarar direkt till dem, ofta är det ju ärenden av allmänt intresse, av typen ”hur gör ni”.

Personligen hade jag gärna sett alla synpunkterna på Biblist!


Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]] För Moa Stockstad
Skickat: den 9 december 2011 13:42
Till: [log in to unmask]
Ämne: Re: [BIBLIST] utbrytningar - för och nackdelar?

 

Hej alla

 

För några veckor sedan skickade jag nedanstående mail till er kring hur ni har tänkt rörande utbrytningar på barnavdelning, för- och nackdelar. Anledningen var att vi på Lidingö stadsbibliotek funderade på att flytta tillbaka de utbrutna böckerna till vanliga hyllan för Hcg och uHc. Baserat bland annat på de svar vi fick (tack så mycket!) beslutade vi att genomföra förändringen. Böckerna har fortfarande kvar märkningen på ryggen samt i katalogen, men står alltså placerade enbart efter författare.

 

Innan omflyttningen var vi lite oroliga att det skulle bli ramaskri och förberedde oss därför med att sätta upp en skylt med rubriken ”Ojojoj, vad har hänt här?” där vi förklarade vad vi gjort och varför. De enda reaktioner som vi hittills (drygt en vecka) fått har dock varit positiva och vi tycker själva att det blivit lättare att hitta. Vi kommer att utvärdera detta om ca två år och tycker vi inte att det har varit bra då så flyttar vi tillbaka. Det var inte så jobbigt som man skulle kunna trott heller, tog oss (3 personer) 6-7 timmar.

 

Tack alla som svarade och hör gärna av er om ni undrar något!

 

Moa Stockstad

Bibliotekarie, barn och ungdom

Lidingö stadsbibliotek

Tel: 08-731 37 58

 

Den 22 november 2011 11:20 skrev Moa Stockstad <[log in to unmask]">[log in to unmask]>:

Hej

 

Här på Lidingö stadsbiblioteks barnavdelning funderar vi på att flytta tillbaka våra utbrutna undergenrer till den vanliga Hcg/uHc-hyllan. De utbrutna böckerna har i nuläget placeringar som Lättläst, Deckare, Historiska berättelser med mera. Vår tanke är att ha kvar genremärkningen på bokens rygg men att alltså ställa dem samman i en Hcg/uHc-hylla.

 

Tänker att det nog finns bibliotek med erfarenheter av detta? Vilka för- och nackdelar ser ni med separat placering respektive blandad uppställning? Det är en rätt stor omflyttning så vi vill gärna samla erfarenheter och fundera ännu en gång innan vi ger oss på det.

 

Svara gärna direkt till mig, helst på [log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]

Alla tips tas tacksamt emot!

 

Moa Stockstad

Bibliotekarie, barn och ungdom

Lidingö stadsbibliotek

Tel: 08-731 37 58