Content-Type: text/html
Testa Malmö!Date: Tue, 6 Dec 2011 09:53:30 +0000
From: [log in to unmask]
Subject: [BIBLIST] Sveriges Radios Romanpris söker ett Bibliotek!
To: [log in to unmask]se

Sveriges Radios Romanpris söker ett Bibliotek!

 

En kväll i mitten av mars kommer en av landets mest intressanta författare att tilldelas Sveriges Radios Romanpris 2012. Då har 7 vanliga läsande lyssnare ägnat en hel vecka i P1 åt att diskutera de sex svenska romaner som nominerats till årets pris. De har gått igenom stil, språk, innehåll, personbeskrivningar och till sist valt ut den de tycker är allra bäst. Och det blir antingen Magnus Dahlström, Sara Mannheimer, Kerstin Ekman, Kristian Lundberg, Hassan Loo Sattarvandi eller Eva-Marie Liffner. Priset är på 30 000 kronor samt äran att vara lyssnarjuryns favorit.

 

Prisutdelningen har tidigare bland annat ägt rum på Berwaldhallen i Stockholm under glamorösa förhållanden. I vår vill vi istället uppmärksamma folkbibliotekens arbete för läsandet och vill förlägga den avslutande direktsändningen, där pristagaren avslöjas, till ett engagerat bibliotek någonstans i Sverige.  

 

Vi tänker oss att det blir en läsfestkväll för såväl biblioteksbesökare som radiolyssnare.

 

Vad söker vi?

 

Vi behöver ett bibliotek med vana att arrangera publika evenemang, gärna med redan upparbetad bokcirkelverksamhet i egen regi (eftersom vi tänker oss en direktsändning finns det också vissa tekniska förutsättningar som behöver uppfyllas men det får vi återkomma till i ett senare skede). Sveriges Radios Romanpris vill slå ett slag för samtal om litteratur, för det personliga mötet och folkbibliotekens verksamhet. Förhoppningen är att vi med gemensamma krafter kan locka publik till ett sådant arrangemang.

 

Sveriges Radio vill kunna erbjuda lyssnarna över hela landet, samt besökarna på plats, ett möte med författaren som vinner och med lyssnarjuryn som varit med och valt ut boken. Detaljerna är inte på något sätt färdigformulerade, vi tänker oss detta som ett samarbete vilket innebär att vi behöver hitta personer som intresserar sig för idén, tror att deras bibliotek är en lämplig plats och har tid och möjlighet att arbeta vidare tillsammans med oss.

 

Senast den 15/1 behöver vi bestämma oss - och därefter tar själva planeringsarbetet vid.

 

Nappar du på idén?

Hör av dig till oss och berätta varför just ditt bibliotek är platsen vi söker.

Har du frågor? Mejla eller ring och prata med oss.

 

Vänliga hälsningar

 

Elin Claeson och Anna Tullberg

Sveriges Radios Romanpris

www.sverigesradio.se/p1/romanpriset

 

[log in to unmask]">eli[log in to unmask]  08-784 1377

[log in to unmask]">an[log in to unmask] 08-784 1884