Content-Type: text/html

Gymnasiebibliotekarie

Arbetsplatsbeskrivning


Staden med rötter i tidig medeltid är idag en högst levande småstadsidyll med närhet till universitetsstaden Norrköping. Hälften av de 14 000 invånarna bor i staden, men vi har också en vidsträckt landsbygd och är en kustkommun med S:t Anna skärgård, både en sommardröm och ett åretruntboende.
Hos oss finns ett liv rikt på upplevelser och möjligheter där värden som närhet, trygghet och omtanke präglar vårt sätt att vara.

Läs mer på
www.soderkoping.se

Nyströmska skolan i Söderköping har drygt 300 elever på ungdomsgymnasiet och erbjuder flera nationella program, däribland NA, SA och VO. I organisationen ingår även kommunal vuxenutbildning, YH-utbildningar samt Introvux
Nyströmska skolan är en vacker, välhållen och välutrustad skola med god arbetsmiljö för elever och personal och högt ställda ambitioner och förväntningar på både personal och elever.
Läs mer om skolan på www.nystromska.se

Vi söker nu en bibliotekarie på heltid, vikariat.


Arbetsbeskrivning


Gymnasiebiblioteket har en utpräglat pedagogisk roll och skall i samverkan med lärare och annan personal bidra till att elever utvecklar sin förmåga att söka, värdera och använda information, från flera källor, i sitt lärande samt stimulera elevers läsutveckling.
Biblioteket är modernt, välförsett, centralt placerat, och med en konstnärlig utsmyckning som höjer attraktiviteten ytterligare. Biblioteket är väl integrerat i skolans verksamhet och spelar en central roll i måluppfyllelsen. Personalen består av 1,5 tjänster (1 bibliotekarie + 0,5 pedagogisk medarbetare).
Du kommer att arbeta med informations- och lånearbete, mediehantering och alla övriga arbetsuppgifter som förekommer på ett gymnasiebibliotek. En stor och viktig arbetsuppgift är undervisning och handledning. Som gymnasiebibliotekarie undervisar du i informationssökning, källkritik och referenshantering för elever och lärare. Du kommer också att arbeta med litteraturpedagogiskt arbete i nära samverkan med skolans pedagoger. I arbetet ingår också att delta i skolans gemensamma verksamhetsplanering. I bibliotekariens uppgifter ingår att ge stöd och handledning till eleverna i de olika vuxenutbildningar som finns på Nyströmska skolan. Du kommer att ingå i en av skolans programgrupper.

Kvalifikationer

Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du skall ha ett genuint intresse för att arbeta med ungdomar och studerande och ett pedagogiskt förhållningssätt. Pedagogiskt intresse och goda IT-kunskaper är ett krav. Du är utåtriktad med god kommunikationsförmåga och god förmåga att samarbeta med andra. Dessutom har du drivkraft och förmåga att genomföra förändringar för att utveckla både det fysiska och virtuella biblioteket. Anställningen innefattar olika arbetsuppgifter vilket innebär att det är viktigt att du är flexibel.
Arbetet kräver god IT-kompetens samt goda kunskaper i svenska och engelska.
Det är viktigt att ha intresse för och kunskap om skönlitteratur och kunna ge litteraturtips både i liten skala till den enskilde biblioteksbesökaren och i större grupper.
Meriterande är erfarenhet av arbete på gymnasiebibliotek eller annat pedagogiskt bibliotek.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre.
Tillträde 2011-11-01 eller efter särskild överenskommelse
Vikariat t.o.m 2012-12-31 med ev. möjlighet till förlängning 

Ansökan

Ansök senast: 2011-09-16

Referensnummer: BUN 2011-259

Du kan söka detta jobb genom:

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner

Kristin Andersson
Rektor
0121-18190
[log in to unmask]">kristin.l.and[log in to unmask] 
Marianne Auby Huddén
Bibliotekarie
0121-18434
[log in to unmask]">marianne.aub[log in to unmask] 

Fackliga företrädare

Barbro Wållberg
Lärarförbundet
0121-18446

Lena Widén Kornebäck
LR
0121-18457
0705-934854

Övrigt