Content-Type: text/html
Stadsbiblioteket i Eskilstuna kommun söker en bibliotekarie
med inriktning skönlitteratur och det Svenska Deckarbiblioteket. Ansökan senast 3 februari.

Vill du vara med och utforma framtidens Eskilstuna Stadsbibliotek?

Organisationen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede och med denna befattning har du alla möjligheter att medverka till att utforma framtidens Eskilstuna stadsbibliotek.

Verksamheten med Stadsbiblioteket, filialer, bokbuss samt mötesplatser med biblioteksservice har ca 45 medarbetare. Eskilstuna Stadsbibliotek är inne i en förändringsprocess med tydliga mål och uppdrag. Fokus just nu ligger på att ta fram en verksamhetsidé och peka ut inriktningen för framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi vill satsa på det lässtimulerande arbetet för vuxna och utveckla aktiviteter som bidrar till att visa på skönlitteraturen som konstart.

I Eskilstuna stadsbibliotek ingår den unika verksamheten Svenska Deckarbiblioteket som är ett forsknings- och studiebibliotek med huvuduppgift att samla kriminallitteratur på svenska.

Svenska Deckarbiblioteket ingår i ett samarbete med stadsarkiv och stadsmuseum för att lyfta förvaltningens gemensamma forskningsmaterial.

Eskilstuna stadsbibliotek söker nu en bibliotekarie för att utveckla bibliotekets arbete med skönlitteratur för vuxna samt verksamheten kring Svenska Deckarbiblioteket.
Befattningen är förlagd till Stadsbiblioteket i centrala Eskilstuna och du ingår i personalgruppen som bildar enheten Vuxna. Du ska tillsammans med de övriga bidra till att utveckla enheten.

Dina främsta arbetsuppgifter blir att utveckla det lässtimulerande arbetet för vuxna och ansvara för Svenska Deckarbiblioteket och marknadsföra dess verksamhet, ämnesbevakning av skönlitteratur inklusive kriminallitteratur, litteraturpresentationer samt informationstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Du har magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du ska ha god kännedom om skönlitteratur särskilt inom genren kriminallitteratur. Du ska ha erfarenhet av bokpresentationer. Det är även bra om du har praktisk erfarenhet av katalogiseringsarbete.

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Förutom goda kunskaper i engelska är det meriterande om du kan tyska och/eller franska.

Du har god pedagogisk förmåga och är initiativrik.
Du har lätt att ta kontakt och samarbeta med föreningar och andra institutioner.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Hälsn.
===================================================

Karin Zetterberg
Enhetschef
Kultur- och fritidsförvaltningen
Eskilstuna stadsbibliotek/ Barn & unga
Besöksadress: Kriebsensgatan 4
Postadress: Box 17, 631 05 Eskilstuna
016 - 710 84 57, 073 - 950 64 00
eskilstuna.se