Content-Type: text/html

Mailet verkar fullkomligt ofarligt, faktiskt bara trevligt. Men inte bör man väl heta ”*” här ….? / Charlotte

 

 

Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]] För *
Skickat: den 29 januari 2010 20:01
Till: [log in to unmask]
Ämne: Re: [BIBLIST] Biblioteket i amerikanska humorserier

 

Hej!
Jag har sett ett klipp där Kakmonstret från Sesame street (eller är det Mupparna?) är på biblioteket och vill ha en bok om kakor,
men bibliotekarien misstolkar och tror att han är ute efter en låda med kakor istället för en bok om kakor (fast på engelska alltså). Ganska rolig! Kanske inte riktigt det ni letar efter, men sök på Youtube på "Cookie Monster In The Library" så hittar ni klippet!

Lycka till!
//Lin

Den 29 januari 2010 14.33 skrev nea stenson <[log in to unmask]">[log in to unmask]>:

Hej BIBLIST!
Vi är två studenter på ABM-programmet i Lund som under våren ska skriva en mastersuppsats på ämnet "Biblioteksrummet i amerikanska humorserier från 1990-2010" och letar därför efter exempel som vi kan använda oss av i vår studie. Nu undrar vi om det finns någon här på BIBLIST som kan hjälpa oss.

Vi är intresserad av tips på amerikanska tv-serier där biblioteket förekommer som rum. Själva scenen behöver inte vara insatt i en komisk kontext, men vara del av en humoristisk tv-serie. Alla tips är dock av relevans!

De exempel vi hittills har hittat är Seinfeld-avsnittet (säsong 3, avsnitt 5) där Jerry och Kramer besöker biblioteket för att diskutera en bok från 1971 som Jerry påstås ha glömt att lämna tillbaka och upptäcker att ärendet lämnats över till bibliotekets "investigation officer", scenen i Friends (säsong 7, avsnitt 7) där Ross utnämner sig själv till vakt över Paleontologihyllan i biblioteket som används så lite att studenter börjat använda rummet för andra aktiviteter än vad som normalt försigår i ett biblioteksrum samt en rad avsnitt av serien Simpsons (t.ex. säsong 7, avsnitt 25, där Lisa söker sig till biblioteket efter att hennes bror Bart hotat med att visa ett fotografi av henne i deras förra skolas årsbok för hennes nya vänner och därmed rasera hennes nya image.)Tack på förhand!

Vänliga hälsningar
Linnéa Stenson och Anna Miklos


Skaffa en Windows phone så kan du chatta på Messenger var du än är! Skaffa en Windows phone så kan du chatta på Messenger var du än är!