Content-Type: text/html

Hej,

 

Vi har besökare som ber hos oss ibland.. Någon gång har det hänt att vi hänvisat dem till en mer ostörd plats i biblioteket för att de själva ska inte ska bli störda under bönen. Oftast finns det väl något hörn någonstans. Någon gång har andra besökare väntat med att gå in i ett rum tills de avslutat bönen. Det brukar inte vara något större problem. Muslimer utövar sin religion där de befinner sig, precis som andra troende men det är väl inte alltid så tydligt för andra religioner.

 

mvh

 

Åsa Lund Moberg

Nordiska Afrikainstitutets bibliotek

 

From: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]] On Behalf Of Cecilia Välijeesiö
Sent: den 2 februari 2010 12:46
To: [log in to unmask]
Subject: [BIBLIST] Muslimska män som ber på biblioteket

 

Hej!

 

Vi på biblioteket i Hallsthammar har stött på problem (?) och undrar om fler bibliotek i Sverige stött på detta. Vi har den senaste månaden fått in muslimska män som lägger sig på golvet mellan våra hyllor och ber. Det är än så länge två stycken som varit inne och inte varje dag. Vi vet inte riktigt hur vi ska handskas med detta. Är vi alldeles för trångsynta, eller ska man låta dem be här inne. Vad händer om det kommer 10 st och vill be?  Brukar de be på offentliga platser?

 

Vi vill ha råd! Fler som stött på detta?

 

 

Hälsningar

 

Cecilia Välijeesiö

Barnbibliotekarie Hallstahammars bibliotek

0220-24115