Content-Type: text/html

Inte ett amerikanskt program, men en hel TV-serie (från Australien) ägnad åt bibliotekarier: http://www.abc.net.au/tv/librarians/series1/default.htm#

 

http://www.abc.net.au/tv/librarians/series1/default.htm#

 

 

 

Leif Friberg

Stockholms universitetsbibliotek

 

Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]] För Maria Weman
Skickat: den 9 februari 2010 20:25
Till: [log in to unmask]
Ämne: Re: [BIBLIST] SV: [BIBLIST] Biblioteket i amerikanska humorserier

 

Hej!

I ett avsnitt av "That 70's show" så spelar biblioteket en stor roll: http://www.imdb.com/title/tt0720178/


Lycka till! Maria W

--- Den tis 2010-02-09 skrev Andréas Nordh <[log in to unmask]>:


Från: Andréas Nordh <andreas[log in to unmask]>
Ämne: Re: [BIBLIST] SV: [BIBLIST] Biblioteket i amerikanska humorserier
Till: [log in to unmask]
Datum: tisdag 9 februari 2010 18.08

Hej igen!

Det senaste avsnittet av Parks and Recreation (2x15 Sweetums) innehöll en scen som utspelade sig på ett av stadens bibliotek.

Den 2 februari 2010 08.11 skrev Inger Eriksson Abrinius <[log in to unmask]" target="_blank">inger.erikss[log in to unmask]>:

I "Vänner" s.7 ep.7 upptäcker Ross att hans avhandling finns på biblioteket, men också att den finns i en gång dit ingen någonsin går förutom för att hångla.

 

Hälsningar,

 

Inger Eriksson Abrinius

 

Barnbibliotekarie

Huskvarna bibliotek

 

036-10 66 47>>> Åsa Härstedt<[log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]> 1/29/2010 4:30 >>>

Du kan ju också prova att gå in på youtube och söka på olika kombinatiner, t ex ”the muppet show” och ”Library”. Kan garantera att ni får upp en del komiska inslag…

 

Åsa Härstedt

Kontaktbibliotekarie för naturvetenskap och teknik i Borlänge

023-778196

[log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]

 


Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services [mailto:[log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]] För nea stenson
Skickat: den 29 januari 2010 14:34
Till: [log in to unmask]" target="_blank">[log in to unmask]
Ämne: [BIBLIST] Biblioteket i amerikanska humorserier

 

Hej BIBLIST!
Vi är två studenter på ABM-programmet i Lund som under våren ska skriva en mastersuppsats på ämnet "Biblioteksrummet i amerikanska humorserier från 1990-2010" och letar därför efter exempel som vi kan använda oss av i vår studie. Nu undrar vi om det finns någon här på BIBLIST som kan hjälpa oss.

Vi är intresserad av tips på amerikanska tv-serier där biblioteket förekommer som rum. Själva scenen behöver inte vara insatt i en komisk kontext, men vara del av en humoristisk tv-serie. Alla tips är dock av relevans!

De exempel vi hittills har hittat är Seinfeld-avsnittet (säsong 3, avsnitt 5) där Jerry och Kramer besöker biblioteket för att diskutera en bok från 1971 som Jerry påstås ha glömt att lämna tillbaka och upptäcker att ärendet lämnats över till bibliotekets "investigation officer", scenen i Friends (säsong 7, avsnitt 7) där Ross utnämner sig själv till vakt över Paleontologihyllan i biblioteket som används så lite att studenter börjat använda rummet för andra aktiviteter än vad som normalt försigår i ett biblioteksrum samt en rad avsnitt av serien Simpsons (t.ex. säsong 7, avsnitt 25, där Lisa söker sig till biblioteket efter att hennes bror Bart hotat med att visa ett fotografi av henne i deras förra skolas årsbok för hennes nya vänner och därmed rasera hennes nya image.)Tack på förhand!

Vänliga hälsningar
Linnéa Stenson och Anna Miklos


Skaffa en Windows phone så kan du chatta på Messenger var du än är! Skaffa en Windows phone så kan du chatta på Messenger var du än är!


__________________________________________________
Använder du Yahoo!?
Är du trött på spam? Yahoo! E-post har det bästa spamskyddet som finns
http://se.mail.yahoo.com