Content-Type: text/html Hejsan!

Vad bra! Jag blir medlem genast :-)

Jag skulle vilja ha en överkategori där yrkesfrågor diskuteras, med underkategorier som; Allmänt; Arbetsmiljö; Lön; Arbetsuppgifter och liknande. Lite fackligt helt enkelt där vi kan diskutera professionen, dess villkor och egna erfarenheter av att arbeta som bibliotekarie. Som student är detta högintressant för mig och jag tror att det är hemskt nyttigt för en yrkesgrupp att diskutera villkoren för sitt yrke, inte minst för att yrkesgruppen ska få en identitet.

Sen föreslår jag en överkategori: "Marknad", med underkategorierna "Tjänster" och "Varor" där all information om lediga tjänster och billiga inventarier kan läggas in.

Och en "Off Topic"- kategori såklart där vi kan prata om saker som inte har att göra med bibliotek! :-)

Hälsningar
Sanna UlfsparreDen den 28 maj 2009 09:38 skrev Troy Anna <[log in to unmask]">[log in to unmask]>:
Hej allihopa, jag har länge tänkt skapa ett forum för svenska biblioteksfrågor men har inte riktigt vågat. Nu finns ett embryo här http://bibl.forum24.se/ Jag har aldrig administrerat ett forum förut men att göra är att lära. Som ni ser finns det knappt några kategorier än, så sätt igång och föreslå! Personligen ser jag fram emot att få svar på mindre katalogiseringsfrågor...

Anna Troy, bibliotekarie

Härnösands bibliotek, Sambiblioteket
--
"Sometimes it is better to light a flamethrower than curse the darkness” Terry Pratchett