Content-Type: text/html Just det. Bättre kan det inte sägas. Bibliotek är inte bara kommunal information, utan "neutral" med kunderna som uppdragsgivare. Mångfald gäller, och allt kan ses med olika ögon - vi ska ge folk alla ögon. Uno


Date: Mon, 30 Jun 2008 13:57:11 +0200
From: [log in to unmask]
Subject: Re: [BIBLIST] vem jobbar aktivt med samhällsinfo?
To: [log in to unmask]


Samhällsinformation är en del av all övrig information som folkbiblioteket ska förmedla. Däremot finns det en viktig poäng med att värna om och markera bibliotekets roll som fristående kunskaps- och informationsförmedlare i förhållande till myndigheter och andra kommunala instanser.

Gitt Ossler
bibliotekarieBIBLIST - Topics in Nordic research library user services              <[log in to unmask]T.SE">[log in to unmask]> skrev den 23 juni 2008 klockan 11:39 +0100:
Hej
Eskilstuna stadsbibliotek inleder i höst ett långsiktigt utvecklingsarbete. En viktig del är att skapa bra och tillgänglig aktuell samhällsinformation utifrån bibliotekets demokratiuppdrag och ABM-uppdrag. Vi vill ha aktivt bestånd med integrerat EU-perspektiv och vi vill ha bra dialog/samverkan med kommunens övriga informationsarbete, både tryck och webb. Vi har inte i uppdrag att vara Medborgarkontor, men det är en möjlighet på lite sikt. 
Vi är på jakt efter input och inspiration från kolleger, bibliotek/angränsande verksamheter etc. Tips emottages tacksamt. Vi planerar en kompetensutvecklingsdag den 18 sept o engarerar gärna en inspirerande seminarieledare för den dagen.
Hör av er!
Sommarhälsningar
Ann W
Eskilstuna
 
----------------------------------------------------
Med vänlig hälsning
Ann Wiklund
Stadsbibliotekarie
Eskilstuna Stads- och länsbibliotek
Kriebsensgatan 4
632 20 Eskilstuna
Tfn 016 - 710 77 91, 073 950 6540
Fax 016 - 51 57 27
[log in to unmask]">[log in to unmask]
 
Gör något för vår planet, skriv bara ut detta mejl om det är nödvändigt. Även små handlingar gör enorm skillnad, när miljontals människor gör det!


Senaste kändisnyheterna & hetaste skvallret! MSN Kändisnytt