Content-Type: text/html Hej,

diskussioner om vad som är intressant eller inte på Biblist blossar ju upp med jämna mellanrum. Vad många kanske inte känner till är att det finns en s.k. Biblist-light-lista, där ett urval görs för den som inte vill ha allt.

Biblist Light finns beskrivet på Länsbibliotekets i Västernorrlands hemsa (alla ni som följt Fredik Lindströms dialektprogram vet ju vad en hemsa är - stureplansstockholmska för hemsida...:-) ):

http://www.ylb.se/resurser/biblistlight.html

Där står att:

BIBLIST-light är en e-postlista med ett urval vidarebefordrade inlägg och andra meddelanden från BIBLIST.
Tanken med BIBLIST-light är att de som av olika skäl idag inte önskar prenumerera på den ordinarie e-postlistan, ändå skall kunna ta del av den för folkbibliotek mest väsentliga informationen. Urvalet kommer att ske efter vissa givna riktlinjer (se nedan), men man får ha i minnet att det trots allt är personliga bedömningar som avgör om ett meddelande vidarebefordras eller inte. Det kan alltså sorteras bort ett och annat som någon annan skulle ha bedömt som intressant.
Urvalet till BIBLIST-light beräknas omfatta ca 25% av den totala mängden BIBLIST-meddelanden.

URVALSPRINCIPER

Följande slag av e-post vidarebefordras: Följande slag av e-post vidarebefordras ej På den ovan nämnda URL.en finns också beskrivet hur man gör för att anmäla sig.


Hälsningar
Jakob

Jakob Harnesk, bibliotekskonsult och frilansskribent

Harnesk Information
Nordmannav. 32
SE-224 75 LUND

E-post: [log in to unmask]
Tel: 046 - 14 76 90
Mobiltel: 0735 - 30 21 61