LISTSERV mailing list manager LISTSERV 15.5

Help for BIBLIST Archives


BIBLIST Archives

BIBLIST Archives


View:

Next Message | Previous Message
Next in Topic | Previous in Topic
Next by Same Author | Previous by Same Author
Chronologically | Most Recent First
Proportional Font | Monospaced Font

Options:

Join or Leave BIBLIST
Reply | Post New Message
Search Archives


Subject:

PRESSMEDDELANDE - Forskning.se lanserar mindmap-verktyget Infact

From:

Jörgen Boman <[log in to unmask]>

Reply-To:

BIBLIST - Topics in Nordic research library user services <[log in to unmask]>

Date:

Tue, 17 Apr 2012 14:25:14 +0200

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (1 lines)


PRESSMEDDELANDE FRÅN FORSKNING.SE och Högskolebiblioteket i Gävle/Högskolan i Gävle

   2012-04-17


 Forskning.se lanserar mindmap-verktyget Infact &#8211; helt fritt
  Infact är ett helt nytt, kreativt verktyg för att presentera stora mängder fakta på webben.  Ett brett samarbete kring svensk forskningsinformation ligger bakom verktyget och de offentliga aktörerna bakom forskning.se har gjort det möjligt för alla intresserade organisationer att installera programvaran.

 
 Med Infact-verktyget skapar man överskådliga multimediala mindmaps av bubblor, där besökaren kan djupdyka i strukturen. De så kallade kunskapsscenerna byggs med hjälp av färdiga moduler för t ex tidslinjer, bildspel, filmer, animationer, texter och bilder. Dessa mindmaps ger en klar och pedagogisk överblick för de som vill presentera omfattande information. Verktyget finns på svenska och engelska, är gjort för samproduktion on-line och har funktion för att översätta färdiga produktioner.


  Forskning.se drivs av 10 forskningsfinansiärer och landets universitet och högskolor. Eftersom finansieringen sker med offentliga medel, har ägarna beslutat att koden för Infact ska vara öppen så att fler får nytta av verktyget och även kan vidareutveckla det efter egna behov.  &#8211; Infact är ursprungligen framtaget för att presentera forskning, men fungerar lika bra för andra användningsområden, till exempel som lärobjekt inom utbildning eller för att visualisera komplexa samband, presentera organisationer eller projekt, säger Danil Lundbäck, som har tagit fram konceptet Infact.  Infact är enkelt att arbeta med, men kräver först en installation. Stockholms universitet och Stockholm Resilience Centre ser redan nu möjligheten att använda Infact direkt i undervisningen, i ett samarbete med Cornell University, New York. Vill du prova Infact eller göra en egen installation - läs mer på www.infact.se.


  Infactverktyget är utvecklat av forskning.se i samverkan med Högskolan i Gävle. Attentec AB har gjort den tekniska lösningen.


  Se vår egen Infact-presentation om verktyget Infact: www.infact.se/infact  (För att se denna presentation krävs att du har Flash Player installerad på din dator).


  Kontakt:
 Mats Brenner för användarfrågor, [log in to unmask], +46 (0)26 648 218
 Anders Flodell för teknikfrågor, [log in to unmask], +46 (0)8 546 44 199
 Danil Lundbäck för frågor om konceptet, [log in to unmask], +46 (0)8 546 44 139
  
                                  
  
 Fotnot: Forskning.se har till uppgift att samla och sprida kunskap om forskning till nytta för individ och samhälle. Därför har vi bland annat skapat interaktiva kunskapsöversikter i form av mindmaps, till exempel den prisbelönta Planeten. Planeten och efterföljande produktioner blev så uppskattade att de forskningsfinansiärer och lärosäten, som står bakom forskning.se, beslutade sig för att ta fram ett användarvänligt verktyg för att enklare kunna bygga och uppdatera liknande digitala mindmaps.
 
Jörgen Boman
Biblioteket
Högskolan i Gävle
801 76 GÄVLE

http://www.hig.se/Biblioteket


Back to: Top of Message | Previous Page | Main BIBLIST Page

PermalinkSEGATE.SUNET.SE

CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager