LISTSERV mailing list manager LISTSERV 15.5

Help for BIBLIST Archives


BIBLIST Archives

BIBLIST Archives


View:

Next Message | Previous Message
Next in Topic | Previous in Topic
Next by Same Author | Previous by Same Author
Chronologically | Most Recent First
Proportional Font | Monospaced Font

Options:

Join or Leave BIBLIST
Reply | Post New Message
Search Archives


Subject: Välkommen till Sveriges nyaste högskolebibliotek!
From: Hesselgren Eva <[log in to unmask]>
Reply-To:BIBLIST - Topics in Nordic research library user services <[log in to unmask]>
Date:Wed, 9 Jan 2008 14:23:15 +0100
Content-Type:text/plain
Parts/Attachments:
Parts/Attachments

text/plain (24 lines)


Välkommen till Sveriges nyaste högskolebibliotek!

Anna Lindh-biblioteket söker en bibliotekarie för vikariat på fem månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde snarast. Läs mer om vårt bibliotek på www.annalindhbiblioteket.se

Anna Lindh-biblioteket är Sveriges nyaste högskolebibliotek och Nordens ledande vetenskapliga bibliotek för försvar, utrikes- och säkerhetspolitik. Biblioteket bildades den 
1 augusti 2005 genom en sammanslagning av Försvarshögskolans och Utrikespolitiska Institutets tidigare bibliotek.  Förutom den högre militära utbildningen ingår från årsskiftet också den lägre militära utbildningen på Militärhögskolan Karlberg. Försvarshögskolan erbjuder också ett stort antal civila utbildningar inom samhällsvetenskap. En stor användargrupp är den samhällsvetenskapligt intresserade allmänheten. 

Anna Lindh-biblioteket består idag av tolv medarbetare varav en kollega har fem månader kvar på sin tjänstledighet för att pröva annan tjänst. Verksamheten är förlagd till tre serviceställen med huvudbibliotek på Försvarshögskolan, Drottning Kristinas väg 37 och två filialer, dels på Högkvarteret, Lidingövägen 24, dels på Militärhögskolan Karlberg, samtliga i Stockholm. 

Arbetsbeskrivning
Anna Lindh-biblioteket är ledande inom sina ämnesområden och för att utvecklas ytterligare behöver vi en medarbetare med uppgift att förvärva och katalogisera. Katalogiseringen ska göras både primärt och sekundärt i Libris. I arbetet ingår också att ha kontakter med forskare/lärare/studenter genom uppsökande verksamhet samt med allmänheten genom tjänstgöring i informationsdisken. 

Vem är Du?
Vi söker Dig som har bibliotekarieutbildning och ett stort intresse för de specialområden Anna Lindh-biblioteket verkar inom. Du har en mångårig erfarenhet av förvärv och katalogisering på ett universitet eller en högskola. Din IT-kompetens är god och Du har bra samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person är Du utåtriktad, utvecklingsintresserad, strukturerad och har ett resultatorienterat tänkande. Därutöver är Du självgående och drivande i Ditt arbete. 

Försvarshögskolan vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Kontaktpersoner och ansökan
Upplysningar lämnas av Eva Hesselgren Mortensen, bibliotekschef, telefon 08-5534 2556 och personalhandläggare Åsa Anthony. Fackliga företrädare är Bo Jifält (SACO), Thomas Uneholt (OFR/O) och Christian Friman (OFR/S). Tfn växel: 08-553 42 500. 

Ansökan skickas till e-mailadress: [log in to unmask] och ska innehålla ett personligt brev inkl CV. Du kan även skicka din ansökan till Försvarshögskolan, Personalavdelningen, Box 278 05, 115 93 Stockholm. Välkommen med Din ansökan märkt "Bibliotekarie, dnr 18/8" senast måndagen 28 januari.


Välkommen med din ansökan senast 28 januari 2008!

Back to: Top of Message | Previous Page | Main BIBLIST Page

PermalinkSEGATE.SUNET.SE

CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager