LISTSERV mailing list manager LISTSERV 15.5

Help for BIBLIST Archives


BIBLIST Archives

BIBLIST Archives


View:

Next Message | Previous Message
Next in Topic | Previous in Topic
Next by Same Author | Previous by Same Author
Chronologically | Most Recent First
Proportional Font | Monospaced Font

Options:

Join or Leave BIBLIST
Reply | Post New Message
Search Archives


Subject: Platsannons: Bibliotekarie med inriktning på e-resurser
From: Gun Larsson <[log in to unmask]>
Reply-To:BIBLIST - Topics in Nordic research library user services <[log in to unmask]>
Date:Wed, 31 Jan 2007 15:37:45 +0100
Content-Type:text/plain
Parts/Attachments:
Parts/Attachments

text/plain (25 lines)


R i k s a n t i k v a r i e ä m b e t e t

söker

BIBLIOTEKARIE, med inriktning på e-resurser

till Avdelningen för Kunskapsförmedling, Vitterhetsakademiens bibliotek

Riksantikvarieämbetet är en central förvaltningsmyndighet för frågor om kulturmiljön och kulturarvet med det övergripande ansvaret att i samverkan med länsstyrelser, länsmuseer, kommuner och allmänhet verka för att vårt kulturarv bevaras, berikas och brukas. Vid myndigheten finns Kulturmiljöavdelningen, Antikvarisk-tekniska avdelningen, Kunskapsförmedlingsavdelningen samt Avdelningen för arkeologiska undersökningar.  Myndighetens styr- och stödverksamhet är samlad i ett Verkssekretariat och en Ledningsstab nära verksledningen.

Avdelningen för kunskapsförmedling har till uppgift att göra informationen om vår kulturmiljö användbar och tillgänglig för alla. I avdelningen, som är lokaliserad i Östra stallet på Östermalm, Stockholm, ingår bibliotek, arkiv, fotoenhet, kulturdataenhet och registerenhet.

Riksantikvarieämbetet förvaltar Vitterhetsakademiens bibliotek som är ett offentligt vetenskapligt specialbibliotek. Bibliotekets huvudsakliga ämnesområden är arkeologi, medeltidens konst- och byggnadshistoria, numismatik samt kulturmiljövård. I samlingarna finns ca 7 km böcker och tidskrifter. Biblioteket abonnerar på databaser och elektroniska publikationer inom sina ämnesområden.

Arbetsuppgifterna innebär att utveckla och förvalta bibliotekets e-resurser (e-tidskrifter, e-böcker, databaser) och delta i arbetet med att integrera dem i bibliotekets kataloger och göra dem tillgängliga via webben. Du deltar i arbetet med att bygga upp det digitala fulltextbiblioteket. Du kommer även att delta i bibliotekets undervisning och kundtjänst.

Önskvärda kvalifikationer för tjänsten är att du är en utbildad bibliotekarie som har intresse och erfarenhet av att arbeta med elektroniska bibliotekstjänster och webbpublicering. Det är bra om du har en bred datorkompetens och praktiska kunskaper i kodning av webbsidor. Det är dessutom viktigt att du är kreativ och nyfiken inom områdena e-resurser och elektronisk publicering. Akademiska betyg i bibliotekets ämnesområden är en klar merit. Arbetet är utåtriktat och du måste ha lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra.

Anställningen gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. På biblioteket arbetar mest kvinnor varför vi gärna ser manliga sökande.

Upplysningar om anställningen lämnas av chefsbibliotekarie Kerstin Assarsson-Rizzi och bibliotekarie Gun Larsson. Fackliga företrädare är Anna Boman från SACO-S-föreningen och Leif Lykelius från ST-Kultur. Samtliga nås på telefon 08-5191 8000.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning till Riksantikvarieämbetet, Box 5405, 114 84 STOCKHOLM, fax 08-660 72 84 eller e-post [log in to unmask] Din ansökan skall ha inkommit senast den 26 februari 2007.

Märk ansökan med ref nr 114-491-2007.

Back to: Top of Message | Previous Page | Main BIBLIST Page

PermalinkSEGATE.SUNET.SE

CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager