LISTSERV mailing list manager LISTSERV 15.5

Help for BIBLIST Archives


BIBLIST Archives

BIBLIST Archives


View:

Next Message | Previous Message
Next in Topic | Previous in Topic
Next by Same Author | Previous by Same Author
Chronologically | Most Recent First
Proportional Font | Monospaced Font

Options:

Join or Leave BIBLIST
Reply | Post New Message
Search Archives


Subject:

Vikarierande biblioteksassistent sökes ti ll Vitterhetsakademiens bibliotek

From:

Gun Larsson <[log in to unmask]>

Reply-To:

BIBLIST - Topics in Nordic research library user services <[log in to unmask]>

Date:

Tue, 22 Aug 2006 17:57:55 +0200

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (1 lines)


Riksantikvarieämbetet söker

Biblioteksassistent

till Avdelningen för Kunskapsförmedling, Vitterhetsakademiens bibliotek

Riksantikvarieämbetet är en central förvaltningsmyndighet för frågor om kulturmiljön och kulturarvet med det övergripande ansvaret att i samverkan med länsstyrelser, länsmuseer, kommuner och allmänhet verka för att vårt kulturarv bevaras, berikas och brukas. Vid myndigheten finns Kulturmiljöavdelningen, Antikvarisk-tekniska avdelningen, Avdelningen för kunskapsförmedling samt Avdelningen för arkeologiska undersökningar. Myndighetens styr- och stödverksamhet är samlad i ett Verkssekretariat och en Ledningsstab nära verksledningen.

Avdelningen för kunskapsförmedling har till uppgift att göra informationen om vår kulturmiljö användbar och tillgänglig för alla. I avdelningen, som är lokaliserad i Östra stallet på Östermalm, Stockholm, ingår bibliotek, arkiv, fotoenhet, kulturdataenhet och registerenhet.

Riksantikvarieämbetet förvaltar Vitterhetsakademiens bibliotek som är ett offentligt vetenskapligt specialbibliotek. Bibliotekets huvudsakliga ämnesområden är arkeologi, medeltidens konst- och byggnadshistoria, numismatik samt kulturmiljövård. I samlingarna finns ca 7 km böcker och tidskrifter. Biblioteket abonnerar på databaser och elektroniska publikationer inom sina ämnesområden.

Arbetsuppgifterna innebär att arbeta med löpande tillsyn och vård av bibliotekets boksamlingar (ca 400000 volymer) - här ingår att göra i ordning böcker och tidskrifter för inbindning, laga trasiga kapslar etc, märka upp nya boxar för tidskrifter och broschyrer, och hålla allmän ordning i magasinen. Du kommer också att arbeta med bokframtagning och uppsättning och kopiering. Arbetet är praktiskt inriktat och innebär lyft och bärande.

Vi söker Dig som har bokintresse och erfarenhet av arbete med böcker, gärna på bibliotek, men kan också vara från bokhandel eller boklager. Du behöver ha ett praktiskt handlag och ordningssinne samt vara serviceinriktad. Datorvana och språkkunskaper är ett plus.

Anställningen är ett vikariat (barnledighet) på 75 % fr.o.m. 1 oktober 2006 t.o.m.
30 juni 2007. Därutöver finns det eventuellt en möjlighet att arbeta ytterligare 25 % inom avdelningen.

Upplysningar om anställningen lämnas av chefsbibliotekarie Kerstin Assarsson-Rizzi på tfn 08-5191 8325 och förste bibliotekarie Annika Eriksson på tfn 08-5191 8329. Fackliga företrädare är Anna Boman från SACO-föreningen och Leif Lykelius från ST. Båda nås på telefon 08-5191 8000.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning till Riksantikvarieämbetet, Box 5405, 114 84 STOCKHOLM, fax 08-660 72 84 eller e-post [log in to unmask] Din ansökan skall ha inkommit senast den 11 september 2006.

Märk ansökan med ref nr 114-3178-2006.


Back to: Top of Message | Previous Page | Main BIBLIST Page

PermalinkSEGATE.SUNET.SE

CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager