LISTSERV mailing list manager LISTSERV 15.5

Help for BIBLIST Archives


BIBLIST Archives

BIBLIST Archives


View:

Next Message | Previous Message
Next in Topic | Previous in Topic
Next by Same Author | Previous by Same Author
Chronologically | Most Recent First
Proportional Font | Monospaced Font

Options:

Join or Leave BIBLIST
Reply | Post New Message
Search Archives


Subject:

Platsannons Biblioteksassistent

From:

Gun Larsson <[log in to unmask]>

Reply-To:

BIBLIST - Topics in Nordic research library user services <[log in to unmask]>

Date:

Mon, 8 Apr 2002 13:05:19 +0200

Content-Type:

text/plain

Parts/Attachments:

Parts/Attachments

text/plain (1 lines)


RIKSANTIKVARIEÄMBETET

söker en BIBLIOTEKSASSISTENT, deltid 50%

till Informationsavdelningen, enheten för bibliotek /
V i t t e r h e t s a k a d e m i e n s b i b l i o t e k

Riksantikvarieämbetet (RAÄ) är central förvaltningsmyndighet för frågor om kulturmiljön och kulturarvet. Myndighetens övergripande mål är att i samverkan med andra myndigheter och organisationer verka för att vårt fysiska kulturarv bevaras, vårdas och brukas och att kunskapen om kulturarvet ökar och förmedlas. Verksamheten är organiserad i fem avdelningar, en stab och ett kansli. Vid myndigheten finns ca 420 personer. Myndighetens lokaler finns på Östermalm i Stockholm.

Informationsavdelningens enheter arbetar med arkiv, bibliotek, foto, publikationer och marknadsföring, utbildning och publikarbete.

Biblioteket är ett vetenskapligt specialbibliotek i arkeologi, medeltidens konsthistoria, numismatik och kulturmiljövård. Biblioteket går tillbaka till 1786 och har mycket omfattande litteratursamlingar, ca 375 000 volymer. Vid biblioteket arbetar 11 personer.

Du kommer att arbeta med löpande tillsyn och vård av bibliotekets boksamlingar, med huvudmagasinet beläget på Storgatan 41 i direkt anslutning till bibliotekets expedition och läsesal.

I arbetet ingår att göra i ordning böcker för inbindning, laga trasiga kapslar och knytband etc, märka upp nya boxar för tidskrifter och broschyrer och att svara för allmän ordning i magasinet. Du kommer också att arbeta med bokframtagning och uppsättning samt kopiering. Arbetet är praktiskt inriktat och innebär lyft och bärande.

Vi söker Dig som har bokintresse och erfarenhet av arbete med böcker, gärna på bibliotek men även i bokhandel eller boklager. Du måste ha ett praktiskt handlag och ordningssinne och vara serviceinriktad. Datorvana och språkkunskaper är ett plus.

Anställningen, som är en deltidsanställning 50%, gäller tillsvidare med tillträde snarast. Provanställning 6 månader tillämpas.

På biblioteket arbetar mest kvinnor varför vi gärna ser manliga sökande.

Upplysningar lämnas av chefsbibliotekarie Kerstin Assarsson-Rizzi, tfn 08-5191 8325 eller förste bibliotekarie Annika Eriksson, tfn 08- 5191 8329. Fackliga företrädare är för SACO-S-föreningen Eva Enhus, tfn 08-5191 8055 och för ST-Kultur Inger Selinge, tfn 08-5191 8228.

Välkommen med din ansökan till Riksantikvarieämbetet, Box 5405, 114 84 STOCKHOLM. Den skall vara skriftlig, undertecknad och ha inkommit senast den 26 april 2002.

Märk ansökan med ref nr 114-1045-2002.


Back to: Top of Message | Previous Page | Main BIBLIST Page

PermalinkSEGATE.SUNET.SE

CataList Email List Search Powered by the LISTSERV Email List Manager