Socialstyrelsen söker

BIBLIOTEKARIE med IT-inriktning

 


Socialstyrelsens bibliotek är ett internt myndighetsbibliotek med fem anställda. Bibliotekets kunder är framför allt forskare, handläggare och jurister som alla har stort behov av snabb och relevant information. Biblioteket gör omfattande informationssökningar och har därmed en stor fjärrlåneverksamhet.

Utvecklingen inom IT- området gör att bibliotekets verksamhet alltmer inriktas på att skapa förutsättningar för och informera våra kunder om olika vägar att söka information. Biblioteket har därför öppnat en intern hemsida med länktips, nerladdad aktuell information, elektroniska tidskrifter mm. Utbildning i informationssökning och användning av Internet är också en viktig funktion i bibliotekets verksamhet.

Dina uppgifter blir mångskiftande. Du ska delta i arbetet med vår hemsida men också ta aktiv del i alla andra förekommande uppgifter på vårt bibliotek, som t ex bevakning av litteratur, informationssökningar, fjärrlån mm.

Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning med dokumenterad IT-kunskap och erfarenhet av WWW och HTML. Du ska helst ha erfarenhet från forsknings- eller företagsbibliotek. Samarbetsförmåga, utåtriktad läggning och stresstålighet är väsentliga egenskaper för denna tjänst.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en miljö där behovet av information är mycket stort och där bibliotekets verksamhet är mycket uppskattad.

För mer information är du välkommen att kontakta bibliotekschef Kerstin Rehbinder tel 08-783 3442 eller bibliotekarie Alexandra Machol tel 08- 783 3062. Fackliga företrädare är Lise Sjöstedt (SACO-SoS) tel 08-783 3698 och Ann Kring (ST-SoS) tel 08-783 3310.

Välkommen med din ansökan med sedvanliga handlingar, märkt "dnr 25-11686/1998" senast den 1 december 1998. Du skickar den till Socialstyrelsen, Huvudregistratorn, 106 30 Stockholm.

Socialstyrelsen är statens centrala expert- och tillsynsmyndighet inom socialtjänst, hälso- och sjukvård, smittskydd och hälsoskydd. Vi har en central del i Stockholm och sex regionala tillsynsenheter i landet. Sommaren 1999 flyttar centrala verket och regionala tillsynsenheten för Stockholms-Gotlandsregionen in i nyrenoverade lokaler vid Västerbroplan i Stockholm. Mer om Socialstyrelsen hittar Du på Internet:  http://www.sos.se/