Content-Type: text/html

Hej!

 

Fem bibliotek inom HT-biblioteken vid Lunds universitet kommer under sommaren 2014 att flytta ihop till ett nytt bibliotek som heter LUX-biblioteket.

Biblioteken det gäller är:

Arkeologiska biblioteket

Biblioteket vid Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR-biblioteket)

Filosofiska biblioteket

Historiska biblioteket

Wrangelbiblioteket

 

Dessa bibliotek figurerar idag under två sigel Lhum och Lctr. För att förbereda inför sammanslagningen har vi bett Libris att redan i början av den här veckan föra över våra poster på ett nytt sigel som heter Lux.

 

I slutet av maj/början på juni kommer vi att stänga de fem biblioteken och packa ner våra samlingar, som kommer att vara otillgängliga till 25 augusti då LUX-biblioteket öppnar. Fram tills vi stänger biblioteken kommer fjärrlånebeställningar till och från Lux att hanteras på CTR-biblioteket, adressinformation finns i Biblioteksdatabasen, http://biblioteksdatabasen.libris.kb.se/library/42595/.

 

SOL-biblioteket (vid Språk- och litteraturcentrum) ingår också i HT-biblioteken. Detta bibliotek ska inte flytta och behåller sitt sigel – Lsol. Under perioden då de övriga fem biblioteken flyttar kommer fjärrlånehanteringen för Lux att ske på SOL-biblioteket.

 

Läs mer om flytten till LUX på HT-bibliotekens hemsida: http://www.htbibl.lu.se/om-ht-biblioteken/flytten-till-lux-biblioteket/

Har du några frågor om LUX-biblioteket får du gärna skicka dem till vår fakultetsbibliotekarie Viktoria Hörnlund, [log in to unmask]">[log in to unmask]lu.se.

 

 

[log in to unmask]" alt="cid:[log in to unmask]">
Fler bilder på LUX: Jais Arkitekter: http://www.jais.se/pagaende/pagaende.asp?id=51

 

Mvh

Jenny

_____________________________________________________________________________________

Jenny Hallström

Bibliotekarie

HT-biblioteken, Lunds universitet

CTR-biblioteket (Centrum för teologi och religionsvetenskap)

Allhelgona kyrkogata 8

223 62 Lund

Tel: 046-2229044 eller 2229039

[log in to unmask]">[log in to unmask]

http://www.htbibl.lu.se/

 

P please consider the environment before printing this email