Content-Type: text/html

Hej!

 

Tidigare annons som jag skickade ut hade fel sista ansökningsdatum, sista datum ska vara den 24 mars. Här kommer den korrekta versionen.

 

 

 

Nu söker vi en bibliotekschef till Kultur- och fritidskontoret


Arbetsplatsbeskrivning

En ny biblioteksplan har precis antagits och biblioteken är inne i ett förändringsarbete. Den nya chefens uppdrag är att implementera det i verksamheten, som idag har drygt fyrtio medarbetare.


Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara chef över en egen resultatenhet som omfattar stadsbiblioteket inrymt centralt i Lunagallerian samt fyra kommundelsbibliotek.

Din uppgift kommer främst att vara att utveckla hela biblioteksverksamheten för att minska informations- och kunskapsklyftorna, bidra till en positiv språkutveckling och skapa en attraktiv mötesplats med stort utbud för alla medborgare. Uppdraget är både att värna bibliotekets kärnvärden och utveckla verksamheten genom nyskapande och experiment.

Som bibliotekschef kommer du att ingå i kultur- och fritidskontorets ledningsgrupp.


Kvalifikationer

Vi tänker oss att du som söker tjänsten har en magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan adekvat högskoleutbildning med avlagd examen. Du har erfarenhet av chef- och ledarskap inom biblioteksverksamhet och har haft ekonomi- personal- och verksamhetsansvar.

Vi söker dig som är en öppen, engagerad och kreativ ledare, med stark egen drivkraft samt förmåga att skapa delaktighet och entusiasm i en stor personalgrupp. Du har visat dokumenterat goda resultat i utvecklings- organisations- och kvalitetsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av LEAN. Vidare har du stort servicefokus, ser medborgarnas behov och har ett starkt engagemang för folkbildning. Du ser bibliotekets roll i samhället, följer samhällsutvecklingen och ägnar dig åt omvärldsbevakning.

Som person är du kommunikativ både inåt och utåt med mycket god stilistisk och verbal förmåga. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i både tal och skrift och är väl bekant och ser möjligheter med IT och annan teknikutveckling i hela verksamheten.

Erfarenhet krävs.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enl. överenskommelse.


Ansökan

Ansök senast: 2014-03-24

Referensnummer: A378964

Välkommen att söka genom att:


Lön

Löneform: Månadslön


Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid


Kontakt

Kontaktperson

Staffan Jonsson Kultur- och fritidschef 08-52306464

Facklig företrädare

Fackliga företrädare08-52301000


Övrigt

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 
 
 
 
 
 
 
 
Carolina Brodin Yousef
Barn- och ungdomsbibliotekarie
Södertälje stadsbibliotek