Content-Type: text/html
 
Barnbibliotekarie
Täby kommun

Sista ansökningsdag: 2011-06-07

Kultur och fritid
Kultur och bibliotek

Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor 63 000 personer här. Vi ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet. I Täby erbjuder vi dig stora möjligheter och intressanta utmaningar. Som medarbetare är du viktig och ditt arbete gör Täby ännu mer attraktivt. Täby - att växa med.

BARNBIBLIOTEKARIE

Beskrivning av arbetsplats
Biblioteket i Skarpäng är ett resursbibliotek för barn och ungdomar.

Arbetsuppgifter
Litteraturgenomgångar för grundskoleelever, råd och service till lärare/pedagoger, inköp och hantering av böcker. Det läsfrämjande arbetet innebär t.ex. att hålla bokprat för barn, göra ordning bokkassar till förskolor, litteratur i olika tema efter lärares önskemål. Biblioteket använder Freelib.

Kvalifikationer
Magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Erfarenhet av biblioteksarbete (meriterande med erfarenhet av arbete med barn- och ungdomsbibliotek). God IT kompetens, förmåga till självständigt arbete, god samarbetsförmåga, servicevilja, kunskap om ny barn- och ungdomslitteratur. Har ett gediget intresse för att hitta vägar till barns läsglädje. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 %, 25 % av tjänsten är förlagd till resursbiblioteket i Gribbylund. I tjänsten ingår även schemalagd tjänstgöring helger på huvudbiblioteket samt from 2012 tjänstgöring även kvällar. Tillträde 15 augusti 2011. Lön enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Frågor om tjänsten besvaras av filialföreståndare Teija Huusko tel. 08-55 55 8165/8321

Facklig företrädare: Helen Klockare, DIK, tel. 08-55 55 9512

Ansökan
Välkommen med din ansökan via e-post till
[log in to unmask]" shape=rect>[log in to unmask] senast den 7 juni 2011.
 

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare

Deltid

Tillsvid. 75 %, tillträde 110815.

Lön

Fast lön

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2011-06-07

Vi tar emot ansökan via e-post: [log in to unmask]