Content-Type: text/html Hej!

Som många av er vet har vi i Lund startat ett nätverk för forskarservice och vi hade vårt första möte den 25 november. I olika sammanhang har det framkommit att intresserade missat vårt upprop så vi skickar än en gång länken där man kan anmäla sig till vår e-postlista: http://listservice.lub.lu.se/mailman/listinfo/forskarservice

När man anmäler sig får man ett bekräftelsemejl med ett lösenord. Via sidan ovan kan ni med m.h.a. lösenordet få tillgång till arkivet över e-postmeddelanden på listan.

Vårt första mejl skickat i september:
På Lunds universitet har vi en Arbetsgrupp för vetenskaplig kommunikation som arbetar med att utveckla och förbättra stödet till universitetets forskare. Vi diskuterar på vilka sätt biblioteken och bibliotekarierna kan tillföra värde i hela forskningsprocessen. Vi vet att på andra lärosäten pågår liknande arbete och diskussioner och vi undrar därför om det finns ett intresse av att starta ett nätverk om forskarservice där vi kan utbyta erfarenheter och infallsvinklar. Vi har medvetet valt den breda termen "forskarservice" med förhoppning om förutsättningslösa diskussioner om vad som kan och bör ingå i forskningsbibliotekens arbete med forskare och forskning.

Hör av dig till undertecknad om du är intresserad. Vi har inte några former klara så föreslå gärna något som du tror kan passa. En e-postlista kanske är ett första steg. Om vi blir många planerar vi att lägga ett informellt möte före eller efter konferensen Möteplats Open Access som hålls i Lund, 24-25 november. Även de som inte är intresserade av konferensen kanske kan tänka sig en tur ner till Lund.


 Vänliga hälsningar
/Arbetsgruppen för vetenskaplig kommunikation
genom Gunilla Wiklund

Juridiska fakultetens bibliotek
Lilla Gråbrödersgatan 4 / Box 207
221 00 Lund
Tel: 046-222 10 85

Faculty of Law Library
Lund University
P.O. Box 207
SE- 221 00 Lund, Sweden
phone: +46 46 222 10 85