Content-Type: text/html Fast jag vet inte om man kan frikoppla sig sjalv fran dem samhalleliga diskursen runt sig. Vilken politik pratar vi om tillslut? Jag tycker att vi som bibliotekarier ska ge en sa mangfaciterad bild av varlden vi kan med bibliotekets samling, men samtidigt sa kommer ju dock tillslut val mikro eller makropolitiska stallningstaganden in i samlingen? Hur valjer vi annars ut bocker? En samling ar ju dar for att tjana sina lantagare, och ett litet eller medelstort bibliotek kan inte inneha alla bocker? Men ska inte ett bibliotek aven vara dar for att uppmana till eftertanke och varna om demokratin. Jag tycker det ar efterstravansvart att forsoka halla sig neutral - men ocksa vara medveten om att vi nog aldrig ar det fullt ut?

Den den 20 mars 2009 16:01 skrev Forsell Christian - KF <[log in to unmask]">[log in to unmask]>:
Jag hoppas det framgick av mitt brev att min inställning är samma som Anders. Blev lite förbryllad av svaret.

Poängen var att man först kanske inte reflekterar över ett sådant ingripande i en utställning och tycker att det verkar vettigt bla. med tanke på frågan om eventuell antisemitism. Men om man funderar lite och tänker tanken att det istället handlade om medieurvalet så inser man det konstiga. Men det kan vara att andra inte tycker att det är jämförbart och att det är helt Ok att en ordförande i en nämnd stänger ner utställningar.

/Christian Forsell
________________________________

Från: BIBLIST - Topics in Nordic research library user services genom Uno Nilsson
Skickat: fr 2009-03-20 16:20
Ämne: Re: [BIBLIST] SV: [BIBLIST] Helsingborg og Telemark - det "neutrala" biblioteket?


Anders - Rätt!!! Jag antar att ingen israelisk utställning om kriget blivit förbjuden, eller? Biblioteken ska inte ta ställning, men vara öppna för dem som vill.

> Date: Fri, 20 Mar 2009 15:43:59 +0100
> From: [log in to unmask]">[log in to unmask]
> Subject: Re: [BIBLIST] SV: [BIBLIST] Helsingborg og Telemark - det "neutrala" biblioteket?
> To: [log in to unmask]">[log in to unmask]
>
> Til Christian Forsell: Det er utenkelig å involvere politikerne i
> medievalget. Så hvorfor i valget av utstillinger?!
>
> Derimot polisen, om innholdet direkte strider mot landets lagar.
>
> --
> Hilsen
> Anders Ericson


________________________________

Hitta inspiration till middagsmaten! MSN Mat & Dryck <http://www.microsoft.com/windows/windowslive/products/events.aspx>